Mezoterapi – Gençlik Aşısı

Mezoterapi, Cerrahi Olmayan Kozmetik Bir Tedavi Yöntemidir. Farmakolojik, Homeopatik, Bitki Ekstreleri Ve Vitaminler Gibi Ürünlerin Subkutan Yağ Dokusu Içerisine Çok Sayıda Enjeksiyon Ile Verilmesi Esasına Dayanır.​

Mezoterapi, yağ dokusunu hedef alarak yağ dokusunda lipoliz, parçalanma ve hücre yıkımını tetiklemektedir.

​Konforlu bir uygulamadır, minik iğnelerle bölgesel zayıflama amaçlı enjeksiyonlar yapılır. Sinek ısırığı şeklince çok az ağrı ve sonrasında enjeksiyona bağlı hafif morarmalar olabilir.

MEZOTERAPİNİN UYGULANDIĞI ALANLAR:

  • Kilo verme
  • Antiaging
  • Kırışıklık giderme
  • Cilt kusurlarını giderme
  • Cilt sıkılaşması
  • Selülitlerin giderilmesi
  • Saç dökülmesinin engellenmesi
  • Romatizmal ve eklem rahatsızlıklarını giderme alanlarında uygulanmaktadır.

Mezoterapi tedavisi zayıflama alanında birçok bölgeye uygulanabilmektedir. Karın, kol, yan simitler, bacak, diz içleri, sırt ve basen gibi yağlanmaya daha meyilli bölgelere mezoterapi rahatlıkla uygulanabilmektedir.

Seanslara istikrarlı bir şekilde devam edildiğinde yaklaşık 10-15 seans sonunda 10-20 cm arasında ve 8-10 kg bir incelme görülür.

​Yapılan bölgeye ve verilmek istenen kiloya göre değişmekle birlikte haftada bir ortalama 10-15 seans yapılır.

Mezoterapi Ne İşe Yarar?

Mezoterapi, enjeksiyonun yapıldığı bölgedeki yağ dokularının erimesini sağlayarak sıkılaşma, cildi yenileme, yara izlerini giderme ve saç dökülmelerine karşı kullanılır. Mezoterapi uygulanırken egzersiz ve diyet ile desteklemek oldukça önem taşır ve tedavi sürecinin hızlanmasına yardımcı olur. Yaşlanmaya bağlı olarak çıkan etkileri yok etmek için yapıldığı için cildinde kırışma, sarkma, renk değişimi olan ve saç dökülmesinden şikayetçi olan herkese yapılır. Ancak 20 yaşın altına yapılması uygun değildir. Mezoterapinin uygulandığı alanlar şöyle sıralanır:

  • Selülit tedavisi
  • Saç dökülmesi
  • Skar revizyonu (ciltteki nebbe dokularının iyileşmesi)
  • Yüz gençleştirme
  • Lokal (bölgesel) yağlanma
  • Ciltteki pigmentasyon problemleri
  • Akne tedavisi
  • Leke tedavisi

Cilt belli bir yaşa kadar ihtiyacı olan vitamin, mineral ve aminoasitleri düzenli bir şekilde üreterek kendisini yenilenmektedir. Belirli bir yaştan sonra vücut bu maddeleri üretmediği için ciltte yenilenme olmamakta ve yaşlanma süreci başlamaktadır. Cildin temel yapı taşı olan hyalüronik asit, kollajen ve elastin vücutta yaşa bağlı olarak eksildiğinde cilt; esnekliğini, rengini ve parlaklığını kaybetmektedir. Cilt yaşlandıkça pigment hücreleri lekelenmeye ve su kaybetmeye başlamaktadır. Özellikle yaşlı ciltlerde nemsiz ve kuru cilt tipi ortaya çıkmaktadır. Kuruyan cilt yıpranarak kırışmaya başlamaktadır. Bu döngüden kurutulabilmek için cilt hücreleri tedavi etmek için yapılan işlemlere mezoterapi adı verilmektedir.

Mezoterapinin Faydaları Nelerdir?

Mezoterapi, cilt için önemli bir madde olan kolajen ve elastini uyararak yaşlanma karşıtı bir avantaj sağlar. Anti-aging uygulamaları arasında yer alan mezoterapinin faydaları şöyle sıralanabilir:

  • Cilt elastikiyetini sağlar
  • Daha parlak bir cilt rengi verir
  • Cildi nemlendirir
  • Cildi sıkılaşmasını sağlayarak kırışıklığı azaltır
  • Oksidatif Stresi önler
  • Pigmentasyonu azaltır
  • Cildin yenilenmesinde etkili rol oynar

Mezoterapi, cilt altındaki protein yapılarının yeniden sentezlenmesini ve yenilenmesini sağlamak için yapılan uygulamalardır. Mezoterapi uygulamalarında, hyalüronik asit ve aminoasitler (glisin, prolin, lizin, lözin, alanin ve valin) cilt altındaki orta dermis tabakasına enjekte edilir.

Mezoterapi İşlemi Nasıl Uygulanır?

Mezoterapi uygulaması kişinin ihtiyacına yönelik olarak uygulanır. Akupunktur tekniğiyle benzerlik gösteren mezoterapi uygulanırken cildin orta tabakası hedeflenir. İhtiyaca yönelik olarak belirlenen madde, cilde enjeksiyonla verilir. Kullanılan iğneler cilt için uyumlu ve ince yapıdadır. Uygulama yapılmadan önce anestezik bir kremle yapılacak bölge uyuşturulur böylelikle ağrı ve acı en aza indirilmeye çalışılır.

Mezoterapi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Mezoterapi nasıl bir tedavidir?

Mezoterapi, iğneler aracılığıyla derinin orta katmanına, vitamin, aminoasit, mineral tuzlar, koenzim ve hyaluronik asit gibi doğal maddelerin enfeksiyon edilmesiyle yapılan cildi yenileme yöntemidir.

Saç mezoterapi nedir?

Saç Mezoterapisi, saç köklerinin ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral, aminoasitler, kılcal dolaşım hızlandırıcı ilaçlar ve epitelyum dokusunu besleyen organik materyallerin cildin orta tabakasına enjekte edilmesidir. Bu uygulama sayesinde saç kökleri hem beslenir hem de köklerin bağlı olduğu doku tamir edilir. Son zamanlarda Avrupa ve Amerika’ da yapılan birçok araştırma saç mezoterapisinin içeriklerini değiştirmiş ve destek tedaviler ortaya çıkarmıştır.

Yüz mezoterapisi (mezolift) nedir?

Yüzdeki derinin yaşlanmasının ilk belirtileri, ince çizgi ve kırışıklıkların belirmesi ve derideki elastikiyet kaybıdır. Zamanla kırışıklıklar derinleşir ve cilt sarmaya başlar. Mezolifting yani yüz mezoterapisi yönteminde, deri içine doğal maddeler mikro enjeksiyon yapılarak, derinin üst ve alt tabakasında doku yenilenmesini sağlamaktadır.

Mezoliftte kullanılan maddelerin karışımları derinin metabolizmasını etkilemektedir. Mezolifting tedavisinde, deri için çok önemli olan maddeler verilerek daha fazla kollajen oluşması sağlanmakta, elastin kalitesi artarak derinin yapısı sağlamlaşmaktadır. Artan oksijenlenme nedeni ile haftalar içinde cilt; sağlıklı, parlak ve tazelenmiş görünmeye başlayacaktır.

Mezoterapi kimlere uygulanmaz?

Hamileler, inme (felç) geçirmişler, insülin bağımlı diyabet yani şeker hastalığı olanlar, kanser hastaları, kan pıhtılaşma bozukluğu olanlarda, çoklu ilaç tedavisi gerektiren kalp hastalığı bulunanlarda mezoterapi uygulanmaz.

Mezoterapi vücuda zarar verir mi?

Günümüze kadar yapılan uygulamalarda önemli bir yan etkisi ortaya çıkmamıştır. Ancak mezoterapi yapmadan önce cildin kesinlikle iyi analiz edilmesi gerekir. Bağışıklık sisteminin bir alerjen ile tetiklenmesi sonucu ortaya çıkabilecek cilt alerjisi söz konusuysa bu tür uygulamaların yapılmaması gerekir. Ayrıca uygulamada iğne kullanıldığı için kısa süreli morluk ve kızarıklıklar olabilmektedir.

Mezoterapinin etkisi ne zaman ortaya çıkar?

Etkisinin kısa sürede ortaya çıktığı düşünülmektedir. Ortala 7-10 gün arasında ciltte belirgin bir değişiklik ortaya çıkar. Etkisinin ise 6 aya kadar devam ettiği bilinmektedir. Ayrıca gençleşme uygulamalarından olan altın iğne, lazer ve botoks ile kombine olarak yapıldığında etkisi daha kısa sürede belli olmaktadır.

Mezoterapi kaç seans yapılmalı?

Cildin yapısına göre seans sayısı belirlenmelidir. 1-4 seans arasında haftada bir yapılması tavsiye edilmektedir. 

Mezoterapi nasıl etki eder?

Mezoterapide problemin olduğu bölgeye uygun solüsyonlar hazırlanarak işlem uygulanır. Bu şekilde o bölgedeki kan dolaşımı, lenfatik dolaşım ve immün cevap düzenlenir.

Mezoterapi gebelere yapılır mı?

Mezoterapi uygulamalarının gebelere yapılmasında bir sakıncanın olmadığı düşünülmektedir. Ancak bu döneminde problemlerle karşılaşma olasılığı yüksek olduğu için mezoterapi yapmak için gebelik sürecinin bitmesi beklenmelidir.

HANGİ DURUMLARDA UYGULANMAZ?

Mezoterapi tedavisi kalp hastalarında, gebelerde, şeker ve böbrek hastalarında yapılması tavsiye edilmez. Yaş sınırı yoktur ancak 13 yaşından itibaren daha erişkin kişilere uygulanması önerilmektedir.

Bu sayfadaki bilgiler kişiseden kişiye farklılık göstermektedir.