Akupunktur Tedavisi Vücut Dengenizi Düzene Sokar

Akupunktur 5000 yıllık geçmişe sahip bir tedavi yöntemidir. İlk Uygur Türkleri tarafından uygulanmış olan yöntem daha sonraları Çinliler tarafından geliştirilmiştir.

Çelik, altın ya da gümüşten yapılan akupunktur iğnelerinin belli noktalara batırılması ile yapılan tedavi yöntemidir.

İnsan vücudunda bulunan enerji kanallarının akışının bozulmasıyla meydana gelen bir çok problem vardır. Akupunktur Ankara amacı vücudun değişen dengesini tekrar bir düzene sokmaktır.

Akupunktur Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Tedavi akupunktur iğnelerinin vücudun belirli bir meridyenleri üzerindeki noktalarına batırılması, bir süre orada bırakılması hatta gerekirse elektriksel stimülasyon uygulanmasıyla yapılır. Bu iğneleri Çinliler çevirerek stimule ederler bazen yakıcı bitki uygularlar. Batıda çocukların tedavisinde iğneden korktukları için lazer ile tedavi yöntemi daha sık kullanılır.

Hangi Hastalıklarınız İçin Akupunktur Tedavisine Başvurmalısınız?

Boyun fıtığı, bel fıtığı, kas-iskelet sistemi hastalıkları, migren, obezite, sindirim sistemi hastalıkları, depresyon, üro-genital sistem hastalıkları, yüz felci, solunum yolu hastalıkları, sinüzit gibi rahatsızlıklarınızda Akupunktur Ankara merkezlerine başvurabilirsiniz.

Bozulan vücut dengesinin yeniden düzeltilmesi amaçlanan akupunktur günümüzde yaygın olarak kullanılan bir tedavi yöntemidir.

Tedavinin yaygınlaşması ve etkilerinin farkına varılması ile bir çok akupunktur merkezi  açılmıştır.

Bu noktada dikkat edilmesi gereken konu Akupunktur Ankara merkezleri arasında tercih yaparken eğitimli kişiler tarafından tedavi görülmesidir.

Aksi takdirde istenilmeyen sonuçlar ile karşılaşılması muhtemeldir.

Vücudunuzda meydana gelen rahatsızlıklarınızda ertelemeden akupunktur Ankara tedavisine başlayın. Uygulanan tedavi yöntemi ile vücudunuzun normale döndüğünü hissedeceksiniz.

Akupunktur mekanizması ile ilgili üç teori geliştirilmiştir;

  • Klasik Meridyen Teorisi
  • Kapı Kontrol Teorisi
  • Hormonal Teori

 

Akupunktur iğnesi acıtır mı?

Akupuntur iğneleri, ağrının olduğu bölgeye yerleştirildiği zaman hissetmezsiniz çünkü iğneler ve nazikçe batırılmaktadır. Bir iğne istenilen derinliğe ulaştığında, hafif ağrı ve karıncalanma hissedilebilmektedir. Ayrıca akupuntur noktalarında sıcaklık hissi oluşabilmektedir. Çoğu zaman ağrı veya rahatsızlık kısa süreli olacak şekilde sadece birkaç saniye sürmektedir.

Akupunktur tedavisi zayıflatır mı?

Akupunktur, kilo vermeye yardımcı olabilmektedir. Akupunktur iştahı azaltır, metabolizmayı düzenler, diyet yaparken ortaya çıkan halsizlik ve gerginlik hissini, yemeklere karşı saldırganlığı azaltır. Sağlıklı yaşam tarzı ve doğru beslenme ile akupunktur kilo vermeye yardımcı olabilir. Akupunkturun tedavisi ile birlikte kilo vermeyi planlıyorsanız ve kalıcılık istiyorsanız yaşam şeklinizi de mutlaka kalıcı olarak değiştirmelisiniz.

 

Bu sayfadaki bilgiler kişiseden kişiye farklılık göstermektedir.